Home     Agenda     Repertoire     Repetities     Het bestuur     Onze dirigent     Historie     Voor leden     Contact

Zondag 20 november 2022
Jubileumconcert ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van het Calandkoor
Aanvang concert: 14.00 uur
Dit concert wordt gehouden in de St. Caeciliakerk, Zocherstraat 90, 3067 AT Rotterdam

Calandkoor 40 jaar

Oorspronkelijk stond dit concert gepland op 15 november 2020. Helaas gooide de Corona-crisis roet in het eten.

Inmiddels worden we dit jaar 42 jaar maar we gaan 40 jaar Calandkoor wel degelijk met samen met u vieren.

Medewerkenden aan ons jubileumconcert
Voor dit concert hebben wij Rebecca Smit (inderdaad de zus van Marlous) en Sebastiaan Oosthout bereid gevonden om voor de muzikale intermezzo's te zorgen.

Rebecca Smit (Leiden, 1969) studeerde af aan de conservatoria in Den Haag en Utrecht als docerend musicus (1993) en uitvoerend musicus (1997).
Ze had onder meer les van Marien van Staalen en Elias Arizcuren.
Zij volgde ook internationale masterclasses bij Heinrich Schiff, Siegfried Palm, Johannes Goritzki en bij de wereldberoemde cellist Mstislav Rostropovich.
Sinds haar studietijd geeft Rebecca celloles en zit ze in het Radio Filharmonisch Orkest.
Ze speelt graag kamermuziek en was onder meer lid van cello-octet Conjunto Ibérico (nu Cello8ctet Amsterdam).
Rebecca speelt op een cello van Hilaire Darche, gebouwd in 1927.

Sebastiaan Oosthout (Nijmegen, 1966) is concertpianist en docent piano. Hij speelt als solist in groot en in klein verband en heeft verschillende cd’s uitgebracht.

Zondag 5 februari 2023

Optreden tijdens het Isala Encore! 2023 Korenfestival
Het Isala Encore! Korenfestival 2023 wordt gehouden in het Isala Theater, Stadsplein 5, 2903 HH Capelle aan den IJssel

Logo Isala Encore!

Isala Encore! 2 februari 2020

Ons eerste en tevens enige optreden in 2020 was op 2 februari in het Isala-theater in Capelle aan de IJssel,
waar voor de zesde keer het Isala Encore! Festival werd georganiseerd. Het Calandkoor ging er
met de derde prijs vandoor en daar waren we vanzelfsprekend erg mee in onze nopjes!

Optreden Isala Encore! 2020

Najaarsconcert 24 november 2019

Ons najaarsconcert in 2019 was een groot succes (foto). We traden op in de Caeciliakerk in Rotterdam.
Het Dockyard Mannenkoor verzorgde deze dag een uitstekend gastoptreden.